بالاتر از میدان ولیعصر، نبش کوچه فرخی، شماره ۱۷۶۹
بهروزگشت در رسانه‌های اجتماعی

راهنمای سفر به قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران

سفر به قزوین می‌تواند یک تجربه‌ دلنشین و به یادماندنی باشد. شهر قزوین با طبیعت سرسبز، تاریخ و فرهنگ بسیار غنی جاذبه‌های گردشگری زیادی را در خود جای داده است. قزوین در دوران صفویه به عنوان پایتخت ایران انتخاب شد و بعد از آن مورد توجه پادشاهان قاجاری قرار گرفت. این شهر یک مقصد جذاب برای سفر در تاریخ است. با تور یک روزه بهروزگشت با خیال آسوده می‌توانید به قزوین سفر کنید و از جاذبه‌های گردشگری آن لذت ببرید.

 

درباره قزوین

قزوین در شمال شرقی کشور و در دامنه‌های رشته کوه البرز واقع شده است. این استان از شمال با گیلان و مازندران، از شرق با استان البرز، از غرب با استان زنجان و از جنوب با استان‌های همدان و مرکزی همسایه‌ است. فاصله تهران تا قزوین از طریق بزرگراه حدود ۱۵۰ کیلومتر است.

 

آب و هوای قزوین

قزوین در دامنه رشته کوه‌های البرز قرار دارد و به همین علت دارای هوای نسبتا سردی است اما، در فصل تابستان آب و هوای معتدل و خنکی دارد. بهترین فصل سفر به این استان در بهار و ماه‌های اردیبهشت و خرداد است. در این زمان دشت‌ها و تپه‌های این استان سرسبز است و منظره شگفت‌آوری را پیش چشم بیننده به نمایش می‌‌گذارد.

راهنمای سفر به قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران

جاذبه‌های تاریخی قزوین

قزوین در تعداد آثار تاریخی رتبه اول در ایران و رتبه سوم در جهان را دارد و همچنین موفق به ثبت بیشترین میراث ملی در کشور شده است. دیدنی‌های قزوین بسیار زیاد است که از مهمترین جاذبه‌های گردشگری آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خیابان سپه اولین خیابان مدرن ایران است که در زمان صفویه به دستور شاه تهماسب ساخته شد.
  • کاخ چهل ستون یا عمارت کلاه فرنگی که در در اواسط قرن دهم هجری قمری ساخته شده است و تنها عمارت باقی‌مانده از مجموعه کاخ‌های شاه تهماسب است. 
  • مسجد جامع قزوین که به نام‌های مسجد جامع کبیر قزوین و مسجد جامع عتیق قزوین نیز شهرت دارد اولین و بزرگ‌ترین مسجد جامع ایران است.
  • مجموعه بازار قزوین ترکیبی از معماری دوران صفویه و قاجار است.
  • کاروان‌سرای سعدالسلطنه کاروان‌سرای سعدالسلطنه یکی از بزرگ‌ترین کاروان‌سراهای سرپوشیده در جهان است که داخل شهر احداث شده است.
  • حمام قجر به دستور یکی از از سرداران شاه عباس صفوی ساخته شد، این حمام در ابتدا حمام شاهی نام داشت و در دوران قاجار بعد از مرمت به حمام قجر تغییر نام داد.
  • سردر عالی قاپو دروازه جنوبی ارگ سلطنتی صفویان است. ارگ صفویان و دروازه عالی قاپو به دستور شاه تهماسب اول در خیابان سپه قزوین واقع شده است.

برای آشنایی بیشتر آثار برجسته شهر قزوین مطالعه مطلب در سفر به قزوین تماشای این ۱۰ مکان‌ را از دست ندهید را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

راهنمای سفر به قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران

جاذبه‌های طبیعی قزوین

همان‌طور که اشاره کردیم قزوین در دامنه رشته کوه‌های البرز واقع شده است بنابراین، علاوه بر آثار تاریخی فراوان از جاذبه‌های طبیعی متنوعی نیز برخوردار است. در ادامه برخی از این مناطق زیبا را با هم مرور می‌کنیم. 

  • قلعه الموت در شمال شرقی روستای گازرخان با ارتفاع ۲۱۶۳ متر از سطح دریا قرار واقع شده است. این قلعه با طول حدود ۱۲۰ متر تنها یک ورودی در بخش شمال شرقی با ۴۰۰ پله دارد. دور تا دور قلعه الموت پرتگاه است و از بالای آن تا فاصله حدود ۱۰ کیلومتر دورتر قابل مشاهده است. همین جغرافیا و معماری باعث شده این قلعه تسخیرناپذیر شود. قلعه الموت محل زندگی حسن صباح رهبر فرقه اسماعیلیه بوده است و و به دژ حسن معروف نیز معروف است.
  • دریاچه اوان در منطقه سرسبز و کوهستانی الموت واقع شده است. اطراف این دریاچه را گونه‌های متنوعی از درختان مانند بید، تبریزی، چنار، سیب، آلبالو، فندق، گردو، سنجد، گیلاس پر کرده است و حیواناتی مثل بز کوهی، گرگ، گراز، شغال و پرندگانی مانند عقاب، شاهین، کبک، سبز قبا و فاخته در اطراف آن زندگی می‌کنند.
    با وجود مسیر آسفالته که تا دریاچه کشیده شده علاوه بر طبیعت‌گردی امکان کمپینگ را نیز در کنار دریاچه اوان فراهم کرده است.
  • پارک جنگلی باراجین یا پارک فدک یک منطقه گردشگری به وسعت ۱۵۰۰ هکتار است که در شمال شرقی شهر قزوین قرار دارد. این پارک دارای امکانات تفریحی متنوعی است که برای گردشگران جالب توجه است.
    باغ پرندگان، آکواریوم، پیست‌ دوچرخه‌سواری، سینمای روباز و شهربازی و سافاری از جمله امکانات تفریحی پارک خوش آب و هوای باراجین است.
    دهکده طبیعت بخش دیگری از از این پارک است که در آن انواع حیوانات وحشی و اهلی نگهداری می‌شوند، بازدیدکنندگان می‌توانند از نزدیک این حیوانات را تماشا کنند و به آنها غذا بدهند. این پارک همچنین یک ایستگاه پاراگلایدر برای آموزش و سواری دارد.
  • چشمه آب گرم خرقان که در فاصله ۹۵ کيلومتری قزوين واقع شده است. این چشمه آب گرم خاصیت درمانی دارد و برای بهبود دردهای عصبی، سياتيک و رماتيسم، عفونت‌های مجاری تنفسی و … بسیار موثر است و پذایرای گردشگران زیادی شده است.

راهنمای سفر به قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران

بازار و مراکز خرید قزوین

اگر علاقه‌مند به پاساژگردی یا خرید هستید، می‌توانید در بازارهای سنتی شهر قزوین قدم بزنید و صنایع‌دستی بخرید و یا از پاساژهای مدرن آن بازدید و خرید کنید.
بازار سعدالسلطنه قزوین و بازارچه سپه از بازارهای سنتی قزوین هستند. از معروف‌ترین مراکز خرید این استان نیز می‌توان از نارون قزوین، مجتمع تجاری فردوسی، مرکز خرید ستاره شهر و مرکز خرید ایرانیان نام برد.

راهنمای سفر به قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران

شیرینی‌های سنتی قزوین

شیرینی‌های خشک و لقمه‌ای قزوین بیشتر اوقات در روزهای نوروز در هر خانه ایرانی برای پذیرایی پیدا می‌شود. شیرینی های این استان دارای تنوع زیادی است که تعدادی از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • شیرینی نخودی یا نخودچی یکی از شیرینی‌های خشک معروف در پذیرایی عید شیرینی نخودچی است. این شیرینی از آرد نخودچی، آرد سفید، زرده تخم‌مرغ، پودر قند، روغن جامد و پودر هل درست می‌شود.
  • شیرینی پادرازی که از معروف‌ترین شیرینی‌های قزوین است از ترکیب آرد گندم، آرد برنج، آرد نخودچی، شیر، پودر قند، روغن، پودر زنجبیل تهیه می‌شود.
  • نان نارگيلی از پودر نارگیل، آرد برنج، سفیده تخم‌مرغ، پودر قند تهیه و از پودر پسته برای تزیین آن استفاده می‌شود.
  • قرابیه که در تهیه آن به جای آرد از پودر بادام استفاده می‌شود، شامل پودر بادام، شکر و سفیده تخم‌مرغ است.
  • نان نازک قزوینی یا بیساق از شیرینی‌های محبوب قزوین است. در این نان نازک و ترد از مغزهای مختلفی استفاده می‌شود که بر اساس آن به شیرینی نازک پسته‌ای، نازک گردوئی و نازک بادامی نیز شناخته می‌شود.
  • نان چایی شیرینی خشک و سنتی قزوین است که به همراه چای سرو می‌شود. روی نان چای با کنجد یا مغز پسته پوشیده می‌شود. نان چایی از شیرینی‌های نوروزی قزوین است.
  • نان چرخی قزوین شبیه به نان چایی است. مواد این نوع از شیرینی را با چرخ دستی مخصوصی مخلوط می‌کنند به همین دلیل به نان چرخی معروف است. روی نان چرخی پوشیده از تخم خرفه یا پودر پسته است.
  • باقلوای پرچمی که به باقلوای سه رنگ یا پرچمی هم معروف است از ترکیب قند بادام، قند پسته، قند زعفران، گلاب، هل و آرد تهیه می‌شود و روی آن شربت می‌ریزند.

راهنمای سفر به قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران

غذاهای محلی قزوین

در ترکیب غذاهای سنتی قزوین بیشتر از از زرشک، بادام، مغز پسته و زعفران استفاده می‌شود بنابراین، غالبا شیرین مزه هستند. غذاهای قزوین مانند بیشتر شهرهای ایران از تنوع زیادی برخوردار است، در ادامه چند غذای معروف این شهر را معرفی می‌کنیم.

  • قیمه نثار یکی غذاهای معروف و پرطرف‌دار شهر قزوین است. مواد اولیه این غذای لذیذ از تکه‌های گوشت گوسفندی که با پیاز داغ، خلال بادام، پسته، پوست پرتقال و زرشک ترکیب شده، طبخ می‌شود.
  • شیرین پلو قزوینی: این غذای لذیذ از برنج با خلال پرتقال شیرین، زرشک، گلاب، خلال بادام و خلال پسته تهیه و اغلب با مرغ یا گوشت قرمز پخته می‌شود.
  • آش آلو: این آش که به آش رشته هم معروف است از آلو خشک، سبزی‌های معطر، پیاز داغ، لپه و رشته سوپی تشکیل شده است. برای خوش طمع شدن به این غذا شکر و آبلیمو هم اضافه می‌شود.
  • مشکوفی: یک دسر خوش طعم که رنگی شبیه مسقطی دارد و از ترکیب نشاسته ذرت، شکر، گلاب، شکر، زعفران و شیر تهیه می‌شود و مزه آن شبیه به فرنی است.

راهنمای سفر به قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران

سوغات قزوین

انواع شیرینی‌های شهر قزوین که به آن‌ها اشاره کردیم برای سوغاتی بسیار مناسب است با این حال سوغات قزوین فقط به شیرینی محدود نمی‌شود، انواع خشکبار، پنیر کوزه‌ای و صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم نیز از جمله یادگاری‌های نفیس سفر به قزوین است.

ایرانگردی، گردشگری شهر قزوین، بهروزگشت

سخن پایانی

قزوین یکی از شهرهای زیبای ایران است که در فاصله نسبتا کمی از تهران قرار دارد. بازدید از این شهر، فرصت خوبی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ این منطقه و دیدن جاذبه‌های گردشگری و همچنین لذت بردن از غذاهای محلی آن است. قزوین همچنین دارای بازارهای قدیمی با صنایع دستی متنوع است. سفر به قزوین می‌تواند یک تجربه فراموش‌نشدنی برای گردشگران باشد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *